Cliëntenraad

Cliëntenraad WeCare

De Cliëntenraad van WeCare is er voor en door cliënten en bestaat uit maximaal drie cliënten en/of hun vertegenwoordiger(s).

De cliëntenraad heeft als belangrijkste doel het verwoorden van de belangen van cliënten. Niet alleen bij WeCare maar ook bij andere organisaties zoals bijvoorbeeld de gemeente(n) en het zorgkantoor. Ook kan de Cliëntenraad gevraagd en ongevraagd advies geven over het beleid van WeCare.  Het bestuur van WeCare zal waar nodig, wenselijk en mogelijk de cliëntenraad om advies vragen. Daarnaast kan de Cliëntenraad zelf onderwerpen aandragen voor bespreking met het bestuur.

Leden van de Cliëntenraad

Momenteel bestaat de Cliëntenraad uit de volgende leden:

Inloop Cliëntenraad

De cliëntenraad zoekt naar manieren om met cliënten in contact te komen zodat men weet wat er speelt. Dit doen men o.a.  in de vorm van een inloopdagen/-momenten. Dan maken de leden van de cliëntenraad  een praatje met cliënten over  hun ervaringen, zaken waar men tegenaan loopt of ideeën die men heeft. Waar zijn de cliënten het best mee geholpen of wat mist men? Dat kan zijn bij WeCare maar ook in contacten met de gemeente, zorgkantoren, bewindvoerders of de Toegang. Indien mogelijk biedt men ter plekke hulp en anders worden daar direct afspraken over gemaakt.

Wat anderen zeggen

Met gepaste trots presenteren wij onze referenties.

Bekijk alle referenties

Ik ben al vaak van instelling naar instelling gegaan. WeCare is kleinschalig en dat vind ik fijn. Als moslim vind ik het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met mijn religie en mijn culturele normen en waarden. Alle begeleiders zijn daarmee bekend. Maar er wordt ook geleerd dat we allen met elkaar rekening moeten houden. Ongeacht waar we vandaan komen en elkaar moeten respecteren. Bij WeCare heb ik het nu goed naar mijn zin. Zo lang ik me aan de regels houd en mijn kamer bij een wekelijkse inspectie goed schoon is wordt me ook mijn privacy gegund. Ik word geholpen wanneer het moet en leer ook steeds beter om om hulp te vragen.

Anoniem
Anoniem

WeCare richt zich met name op cliënten met een niet-Nederlandse islamitische achtergrond. Zelf ben ik helemaal Nederlands maar ik voel me bij WeCare helemaal thuis. Vind het fijn dat je geholpen wordt wanneer het nodig is maar niet wordt betutteld. Je kunt met de begeleiding ook fijne gesprekken voeren over van alles wat jou bezig houdt en wat er in de wereld gebeurt. Ik vind het zelf ook fijn dat er regelmatig gezamenlijke lunches en maaltijden of andere activiteiten zijn. Daar hoef je niet aan deel te nemen maar het is fijn om dan ook de andere cliënten te ontmoeten.

Anoniem
Anoniem

Ik heb bij WeCare geleerd om zelfstandig te worden en op mezelf te kunnen wonen. De sfeer was altijd fijn. Op de grote binnenplaats had ik veel contact met andere cliënten. De contacten met de begeleiding waren heel prettig en ze waren altijd behulpzaam. Ook weleens streng bij de kamercontroles maar daar heb ik veel van geleerd.

Anoniem
Anoniem

Ons laatste nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Enkele woonunits beschikbaar
8 mei 2023
Lois Lois

Enkele woonunits beschikbaar

Er zijn in de afgelopen weken enkele woonunits vrijgekomen die per onmiddellijk in gebruik genomen...
Vrijwilliger worden
8 mei 2023
Lois Lois

Vrijwilliger worden

Houd je van koken? En ben je op zoek naar leuk vrijwilligerswerk?
Renovatie centrale ruimtes
5 mei 2023
Lois Lois

Renovatie centrale ruimtes

We zijn blij dat de renovatie van onze centrale ruimtes is afgerond.