Wat bieden wij

Wat bieden wij?

WeCare biedt enerzijds beschermd wonen aan op locatie en anderzijds ambulante begeleiding thuis.

Ieder mens is anders en heeft andere behoeftes

Wij begeleiden zowel via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor cliënten die weer zelfredzaam kunnen worden als via de Wet langdurige zorg (Wlz) voor cliënten die naar verwachting langdurige zorg nodig hebben. Samen met de cliënt en hun wettelijke vertegenwoordiger(s) kijken we naar de best passende zorg.

Ieder mens is immers anders en heeft ook andere behoeftes. Bij WeCare houden we daarnaast rekening met verschillen in cultuur en religie.

Beschermd wonen op onze locatie

Wij bieden begeleid en beschermd wonen aan voor mensen die tijdelijk niet of niet in voldoende mate zelfredzaam zijn. Of voor mensen met een licht verstandelijke beperking en een psychiatrische zorgvraag. De begeleiding vindt plaats in een kleinschalige woonvorm op onze locatie in Tilburg. Bij ons op locatie heb je altijd een eigen kamer met keuken en doucheruimte. We beschikken over een grote binnentuin en een moderne aula met veel voorzieningen, zoals een grote keuken. In de aula organiseren we ook gezamenlijke activiteiten als koken en knutselen. Voor ons is het van belang dat iedereen zich op onze locatie thuis en gewaardeerd voelt. En dit doen we altijd met respect voor het anders zijn.

Ambulante begeleiding bij jou thuis

Wanneer je begeleiding nodig hebt, wil je die natuurlijk ontvangen op de plek waar jij je prettig voelt. Bij WeCare kan dat. Wij bieden je ondersteuning en begeleiding in jouw eigen omgeving met medewerkers die cultuurspecifieke ondersteuning kunnen bieden. Al onze medewerkers hebben een islamitische achtergrond of zijn bekend en vertrouwd met verschillende culturen en religies. Wij helpen je om structuur in het dagelijks leven aan te brengen en te werken aan je zelfredzaamheid. Met behulp van ambulante begeleiding helpen we je weer regie over je eigen leven te krijgen.

Wat anderen zeggen

Met gepaste trots presenteren wij onze referenties.

Bekijk alle referenties

Ik ben al vaak van instelling naar instelling gegaan. WeCare is kleinschalig en dat vind ik fijn. Als moslim vind ik het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met mijn religie en mijn culturele normen en waarden. Alle begeleiders zijn daarmee bekend. Maar er wordt ook geleerd dat we allen met elkaar rekening moeten houden. Ongeacht waar we vandaan komen en elkaar moeten respecteren. Bij WeCare heb ik het nu goed naar mijn zin. Zo lang ik me aan de regels houd en mijn kamer bij een wekelijkse inspectie goed schoon is wordt me ook mijn privacy gegund. Ik word geholpen wanneer het moet en leer ook steeds beter om om hulp te vragen.

Anoniem
Anoniem

WeCare richt zich met name op cliënten met een niet-Nederlandse islamitische achtergrond. Zelf ben ik helemaal Nederlands maar ik voel me bij WeCare helemaal thuis. Vind het fijn dat je geholpen wordt wanneer het nodig is maar niet wordt betutteld. Je kunt met de begeleiding ook fijne gesprekken voeren over van alles wat jou bezig houdt en wat er in de wereld gebeurt. Ik vind het zelf ook fijn dat er regelmatig gezamenlijke lunches en maaltijden of andere activiteiten zijn. Daar hoef je niet aan deel te nemen maar het is fijn om dan ook de andere cliënten te ontmoeten.

Anoniem
Anoniem

Ik heb bij WeCare geleerd om zelfstandig te worden en op mezelf te kunnen wonen. De sfeer was altijd fijn. Op de grote binnenplaats had ik veel contact met andere cliënten. De contacten met de begeleiding waren heel prettig en ze waren altijd behulpzaam. Ook weleens streng bij de kamercontroles maar daar heb ik veel van geleerd.

Anoniem
Anoniem
De juiste begeleiding voor jou
De juiste begeleiding voor jou

Zo doen we dat bij WeCare!

De juiste begeleiding voor jou

Bij WeCare realiseren we ons dat ieder mens anders is. Of het nu om beschermd wonen op onze locatie in Tilburg gaat of om ambulante begeleiding aan huis: samen kijken we naar wat jij nodig hebt. Misschien is dat een luisterend oor, hulp bij dagelijkse dingen als boodschappen doen, het doen van de was of het schoonmaken en -houden van je woning. Maar ook bij het vinden van passend werk of een vorm van dagbesteding ondersteunen wij. De juiste begeleiding voor jou als persoon staat hierbij altijd centraal.

WeCare biedt zorg met aandacht voor welzijn. Meer informatie over onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.