Voor wie

WeCare brengt culturen samen

Iedere cliënt is uniek en heeft dan ook andere behoeftes qua begeleiding. Daarnaast houden we bij WeCare rekening met verschillen in cultuur en religie.

Wij bieden zorg met aandacht voor welzijn

Wij bieden begeleid en beschermd wonen aan in Tilburg voor mensen die tijdelijk niet of niet in voldoende mate zelfredzaam zijn. Of voor mensen met een licht verstandelijke beperking en een psychiatrische zorgvraag. Ook bieden we ambulante begeleiding bij jou thuis aan met behulp van medewerkers die cultuurspecifieke ondersteuning kunnen bieden.

WeCare biedt met name zorg aan cliënten met een Turkse, Marokkaanse of een (niet-) Nederlandse achtergrond.

Bij ons wordt iedereen gewaardeerd en gerespecteerd
Bij ons wordt iedereen gewaardeerd en gerespecteerd

Wij zijn WeCare

Bij ons wordt iedereen gewaardeerd en gerespecteerd

Wat jouw achtergrond ook is, bij WeCare wordt iedereen gewaardeerd en gerespecteerd. Wij bieden je een warme en veilige omgeving. Onze medewerkers werken aan je zelfbeeld, je zelfvertrouwen en aan inzicht in jouw beperking. Dé manier om te weten wat jouw mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. En dit alles met respect voor het anders zijn.

Wat anderen zeggen

Met gepaste trots presenteren wij onze referenties.

Bekijk alle referenties

Ik ben al vaak van instelling naar instelling gegaan. WeCare is kleinschalig en dat vind ik fijn. Als moslim vind ik het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met mijn religie en mijn culturele normen en waarden. Alle begeleiders zijn daarmee bekend. Maar er wordt ook geleerd dat we allen met elkaar rekening moeten houden. Ongeacht waar we vandaan komen en elkaar moeten respecteren. Bij WeCare heb ik het nu goed naar mijn zin. Zo lang ik me aan de regels houd en mijn kamer bij een wekelijkse inspectie goed schoon is wordt me ook mijn privacy gegund. Ik word geholpen wanneer het moet en leer ook steeds beter om om hulp te vragen.

Anoniem
Anoniem

WeCare richt zich met name op cliënten met een niet-Nederlandse islamitische achtergrond. Zelf ben ik helemaal Nederlands maar ik voel me bij WeCare helemaal thuis. Vind het fijn dat je geholpen wordt wanneer het nodig is maar niet wordt betutteld. Je kunt met de begeleiding ook fijne gesprekken voeren over van alles wat jou bezig houdt en wat er in de wereld gebeurt. Ik vind het zelf ook fijn dat er regelmatig gezamenlijke lunches en maaltijden of andere activiteiten zijn. Daar hoef je niet aan deel te nemen maar het is fijn om dan ook de andere cliënten te ontmoeten.

Anoniem
Anoniem

Ik heb bij WeCare geleerd om zelfstandig te worden en op mezelf te kunnen wonen. De sfeer was altijd fijn. Op de grote binnenplaats had ik veel contact met andere cliënten. De contacten met de begeleiding waren heel prettig en ze waren altijd behulpzaam. Ook weleens streng bij de kamercontroles maar daar heb ik veel van geleerd.

Anoniem
Anoniem

Ons laatste nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Enkele woonunits beschikbaar
8 mei 2023
Lois Lois

Enkele woonunits beschikbaar

Er zijn in de afgelopen weken enkele woonunits vrijgekomen die per onmiddellijk in gebruik genomen...
Vrijwilliger worden
8 mei 2023
Lois Lois

Vrijwilliger worden

Houd je van koken? En ben je op zoek naar leuk vrijwilligerswerk?
Renovatie centrale ruimtes
5 mei 2023
Lois Lois

Renovatie centrale ruimtes

We zijn blij dat de renovatie van onze centrale ruimtes is afgerond.