Klachtenregeling

Klachten

WeCare wil wat men doet goed doen met een voortdurend oog voor verbetering. Desondanks kan er iets niet goed gaan en waarover je niet tevreden bent. Wij willen dat dan graag van je horen zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken. Zo nodig met behulp van derden. Bij WeCare willen we er alles aan doen om het jou naar de zin te maken en te helpen waar nodig en mogelijk. We proberen het dan altijd samen met de betrokkenen op te lossen. Ben je ondanks alles niet tevreden kijk dan naar onze klachtenregeling en klachtenprocedure.

Onafhankelijke klachtenfunctionaris

Lukt het niet er samen uit te komen en/of heb je behoefte aan onafhankelijk advies? Dan kun je contact opnemen met de Stichting Klachtenregeling.nl gevestigd te 4201CX Gorinchem, Molenstraat 30. Dit kan zonder dat je dit met WeCare bespreekt. De klachtenfunctionaris van de Stichting klachtenregeling .nl kan je ondersteunen bij het verwoorden van je klacht, je informeren over een verdere klachtenprocedure en bemiddelen in een oplossing. De klachtenfunctionaris is van maandag tot en met vrijdag (van 9.00 tot 17.00 uur) telefonisch te bereiken op het nummer 085 – 485 85 60. U kunt uw klacht ook melden via info@klachtenregeling.nl.

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersonen zijn er om jou te ondersteunen. Je kunt je verhaal bij hen kwijt. Zij luisteren aandachtig en denken mee over oplossingen. Alles wat je met hen deelt houden zij geheim. En als het nodig is, helpen zij met het opstellen van een klacht. Wil je contact? Stuur een mailtje naar info@klachtenregeling.nl.

Wet zorg en dwang (onvrijwillige zorg)

Voor cliënten en hun vertegenwoordigers is er de mogelijkheid om contact op te nemen met een externe cliëntvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang van Zorgbelang Brabant. Bekijk deze video voor meer informatie. De cliëntenvertrouwenspersonen van Adviespunt Zorgbelang zijn bereikbaar via telefoonnummer: 088 929 40 99 (ma t/m vr van 09:00 – 17:00, lokaal gesprekstarief). Of vul online dit formulier in. WeCare voldoet hiermee aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

Wat anderen zeggen

Met gepaste trots presenteren wij onze referenties.

Bekijk alle referenties

Ik ben al vaak van instelling naar instelling gegaan. WeCare is kleinschalig en dat vind ik fijn. Als moslim vind ik het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met mijn religie en mijn culturele normen en waarden. Alle begeleiders zijn daarmee bekend. Maar er wordt ook geleerd dat we allen met elkaar rekening moeten houden. Ongeacht waar we vandaan komen en elkaar moeten respecteren. Bij WeCare heb ik het nu goed naar mijn zin. Zo lang ik me aan de regels houd en mijn kamer bij een wekelijkse inspectie goed schoon is wordt me ook mijn privacy gegund. Ik word geholpen wanneer het moet en leer ook steeds beter om om hulp te vragen.

Anoniem
Anoniem

WeCare richt zich met name op cliënten met een niet-Nederlandse islamitische achtergrond. Zelf ben ik helemaal Nederlands maar ik voel me bij WeCare helemaal thuis. Vind het fijn dat je geholpen wordt wanneer het nodig is maar niet wordt betutteld. Je kunt met de begeleiding ook fijne gesprekken voeren over van alles wat jou bezig houdt en wat er in de wereld gebeurt. Ik vind het zelf ook fijn dat er regelmatig gezamenlijke lunches en maaltijden of andere activiteiten zijn. Daar hoef je niet aan deel te nemen maar het is fijn om dan ook de andere cliënten te ontmoeten.

Anoniem
Anoniem

Ik heb bij WeCare geleerd om zelfstandig te worden en op mezelf te kunnen wonen. De sfeer was altijd fijn. Op de grote binnenplaats had ik veel contact met andere cliënten. De contacten met de begeleiding waren heel prettig en ze waren altijd behulpzaam. Ook weleens streng bij de kamercontroles maar daar heb ik veel van geleerd.

Anoniem
Anoniem

Ons laatste nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Enkele woonunits beschikbaar
8 mei 2023
Lois Lois

Enkele woonunits beschikbaar

Er zijn in de afgelopen weken enkele woonunits vrijgekomen die per onmiddellijk in gebruik genomen...
Vrijwilliger worden
8 mei 2023
Lois Lois

Vrijwilliger worden

Houd je van koken? En ben je op zoek naar leuk vrijwilligerswerk?
Renovatie centrale ruimtes
5 mei 2023
Lois Lois

Renovatie centrale ruimtes

We zijn blij dat de renovatie van onze centrale ruimtes is afgerond.